Италия може да преразгледа изискванията за ковид сертификат, когато бъде постигната

...
Италия може да преразгледа изискванията за ковид сертификат, когато бъде постигната
Коментари Харесай

Италия се готви да отмени зелените сертификати

Италия може да преразгледа изискванията за коронавирус документ, когато бъде реализирана 90% имунизация на популацията, сподели през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето Андреа Коста, представен от БГНЕС.

„ Целта е да реализираме 90% имунизирани и тогава може да преминем към нова фаза и да преразгледаме ограничаващите ограничения като потреблението на зелените документи ”, съобщи той в ефира на радио Cusano. За постигането на тази цел не доближават още 2 милиона имунизирани жители.

По данни на здравното министерство в Италия 89% от популацията над 12-годишна възраст са минали цялостен курс на имунизация. Властите се надяват до края на годината да реализират 90%. Темповете на имунизация се забавиха, защото към 7% от италианците отхвърлят да се имунизират, а също така има и такива, които се двоумят.

Властите към този момент държат на системата „ зелен документ ”, която според министрите позволява да се избегне локдаун. В момента зелен документ е нужен за работа в държавния и частния бранш, а на театри, кина и музеи бе разрешено да работят с цялостен потенциал, когато посетителите им имат документи.

Вестник Corriere della Sera заяви, че изключителното състояние в страната може да бъде удължено до март 2022 година, а до юни да остане нуждата от даване на коронавирус документ. Италия вкара изключително състояние поради ковид на 31 януари 2020 година, което бе удължавано няколко пъти. От изданието позволяват, че решението по този въпрос ще бъде обвързано с декрет по отношение на нуждата от зелен документ.

- В Съединени американски щати бе разрешена широката приложимост на имунизацията против ковид-19 на Пфайзер/Бионтех за деца на възраст сред 5 и 11 години, предадоха осведомителните организации. Първите дози може да бъдат сложени още през днешния ден.

Съветниците на Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията единодушно поддържаха имунизацията в тази възрастова група, като показаха, че изгодите доста надвишават рисковете. Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA) даде позволение за 10-микрограмова доза от имунизацията за дребните деца. Оригиналната доза, която се слага на децата над 12 години, е 30 микрограма.

" Ние знаем, че милиони родители нямат самообладание да имунизират децата си и с това решение, в този момент предлагаме към 28 милиона деца да получат ваксина против ковид-19 ", съобщи директорката на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите Рошел Валенски. Тя означи, че хоспитализациите на деца са се нараснали при последната вълна на пандемията, дължаща се Делта разновидността на вируса.

Пфайзер и Бионтех оповестиха, че тяхната ваксина е посочила 90,7 % успеваемост при клиничните тествания измежду деца на възраст сред 5 и 11 години. Преди Съединени американски щати единствено Китай, Куба и Обединените арабски емирства разрешиха ваксинация на деца в тази възрастова група. В Съединени американски щати към 58 % от популацията е изцяло имунизирано, а имунизираните деца от 12 до 15 години са 47% от общия брой.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР